Westzaan stemde overwegend rechts: VVD de grootste

7 jaar ago Kroos 0

Afgelopen maand waren de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het duurde een tijdje, maar inmiddels zijn er ook datasets beschikbaar met de verkiezingsuitslag per stembureau. Kroos doik even in Excel om het een en ander te turven.

De uitslagen per stembureau geven bij benadering aan hoe de inwoners van Westzaan hebben gestemd. Het kan zijn dat sommige Westzaners bij een ander bureau hebben gestemd, of dat niet-Westzaners bij een stembureau in Westzaan hun stem uitbrachten.

In totaal werden er 3.126 stemmen uitgebracht. Hiervan kreeg de VVD de meeste stemmen (803), gevolgd door de PVV met 480 stemmen en D66 met 400 stemmen. Het CDA werd vierde. SP, Groen-Links en PvdA volgen in het rijtje.

De hele uitslag hebben we even in een grafiek gezet: