Badr Hari naar gevangenis in Westzaan

7 jaar ago Kroos 0

Westzaan is weer een beroemdheid rijker. De kickbockser Badr Hari heeft zich gemeld bij de deur van het Justitiëel Complex Zaanstad.

Alleen, in tegenstelling tot een aantal bekende dorpsbewoners, is Badr niet uit vrije wil naar het dorp gekomen. Afgelopen maandag heeft Badr Hari zich gemeld bij de gevangenis op Hoogtij. Want de 32-jarige vechtsportberoemdheid moet nog 221 dagen celstraf uitzitten. Na zeven maanden in voorarrest te hebben gezeten, blijft dit over van de openstaande celstraf. Badr werd veroordeeld tot 24 maanden cel voor een reeks mishandelingen. Omdat tien daarvan voorwaardelijk zijn, heeft hij er (bij goed gedrag) uiteindelijk veertien uit te zitten.

De Dienst Justitiële Inrichtingen wil niets kwijt over de straf van Badr Hari en geeft aan hem te zullen behandelen als elke andere gedetineerde. In maart gaf de directeur van de gevangenis een presentatie aan dorpscontact, waarin hij het regime toelichtte.