Stembureaus in Westzaan hebben het druk

7 jaar ago Kroos 0

Het is verkiezingsdag en mooi weer. Die combinatie is goed voor de democratie, en dat is te zien als je in Westzaan bij de stembureaus komt.

De rijen staan soms tot buiten de deur van de ruimtes in de Grote Kerk en de Kwaker die ingericht zijn om te fungeren als stembureau. En de opkomst is goed. Al rond lunchtijd weet een lid van het stembureau in de noord te melden dat er een opkomst is van 40% op dat moment. In de Kwaker meldt men een opkomst van 30% op basis van het totaal aantal stembiljetten.

Een beetje onzeker zijn die percentages wel, verteld een lid van het stembureau in het Dorpshuis. Het aantal stembiljetten is meer dan het aantal stemgerechtigden. Maar het betekent in ieder geval dat de Westzaner zijn stem laat horen.

De gemeente Zaanstad meldt dat dit voor de gehele gemeente geldt.