5 maart: Keep on Rocking in de Kwaker

7 jaar ago Kroos 0

Op 5 Maart speelt de 4-koppige coverband “Keep on Rocking” ’s middags in Dorpshuis ‘De Kwaker’. De rockband speelt muziek uit verschillende decennia van de vorige eeuw. Keep on Rocking was in februari al in Westzaan, en is wegens succes nogmaals uitgenodigd.

Jaren 50

Zo coveren ze Buddy Holly, de rhythm-and-blues band “The Platters”, die in de 50er jaren hun grootste hit hadden met “The Great Pretender” (later nóg beroemder gemaakt door Freddy Mercury) en Chuck Berry, de rasgitarist die eind jaren 50 populair was – en natuurlijk het bekendst is van de rock’n’roll klassieker “Johnny B Goode” (decennia later nog de muzikale uitsmijter van de film Back to the Future), maar ook van hits als “Roll over Beethoven”.

Jaren 60

De jaren 60 worden weer tot leven gebracht met muziek van dé grote namen uit die tijd: The Rolling Stones en The Beatles (en nu maar hopen dat er geen oude vetes oplaaien), die natuurlijk ook in de 70s actief waren. In diezelfde categorie scoorde ook Elvis zijn grootste hits in the sixties, hoewel zijn carrière eigenlijk successen in alle decennia die Keep On Rocking muzikaal vertolkt kent.

Jaren 70

Namen als the Kinks en Queen staan garant voor grote hits uit de 70s, zoals het tijdloze Lola van the Kinks en de talloze populaire klassiekers van Queen.

Keep on Rocking

Zelf is de band Keep on Rocking alweer zo’n twaalf jaar actief. De band bestaat uit Jan Bak op basgitaar, Harry Tool op drums en zang, Willem Geertman op slaggitaar en zang en Wim B. Kragten op sologitaar en zang.

Keep on rocking speelt op zondag 5 maart vanaf 15:00. Entree is €5,- en is inclusief hapjes.