Herinrichting Buurt Kersenboomstraat in juli van start

7 jaar ago Kroos 0

Gemeente Zaanstad is van plan de herinrichting van de buurt rondom de Kersenboomstraat in juli 2017 van start te laten gaan. Dat schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners. De herinrichting zal bestaan uit het vervangen van de riolering en het herinrichten van de straten, de trottoirs en het groen in de wijk.

Tijdens de bewonersavond in april 2016 hebben de bewoners kans gehad om hun mening en wensen rondom de plannen kenbaar te maken. Zo wilden de bewoners graag extra parkeerruimte aan het begin van de Kersenboomstraat.  Dat terrein was voorheen een bedrijfspand. De gemeente kan dit verzoek echter niet inwilligen: het terrein is geen eigendom van de gemeente. Het wordt herontwikkeld tot nog meer woningbouw.

Ook aan verzoeken om grotere parkeerplaatsen, het verplaatsen van een lantaarnpaal en om groene verlichting aan de Nauernasche Vaartdijk wordt geen gehoor gegeven. Tevens vindt de gemeente dat er al voldoende poepbakken zijn, dus ook het verzoek om meer poepbakken wordt niet ingewilligd. Wel wordt een invalidenparkeerplaats gehandhaafd.

De herinrichting biedt mogelijkheden om aan weerszijden van de Nauernasche Vaartdijk te parkeren op parkeerplekken. De Vaartdijk moet een 30 km/u-uitstraling krijgen en wordt daarom versmald: hierdoor ontstaat extra ruimte voor parkeerplaatsen. Dit gaat wel ook ten koste van de breedte van het trottoir. Echter, volgens de gemeente is 1m30 aan breedte “voldoende voor bijvoorbeeld een rolstoel om doorheen te kunnen.”

Bekijk hier de volledige plannen: Herinrichting Kersenboomstraat